Speciale ledlampen voor Amersfoortse fietsers

AMERSFOORT - Fietsers die vanuit Amersfoort langs de Amersfoortseweg richting Bunschoten fietsen, kunnen dat binnenkort een stuk beter verlicht doen. Sinds enkele dagen is de Provincie Utrecht bezig om hier speciale verlichting aan te brengen.
De verlichting wordt aangebracht op het gedeelte waar de verlichting van de hoofdrijbaan ontbreekt. De maatregel zou de sociale veiligheid bevorderen.
Speciale ledverlichting
Speciaal aan de lampen is dat deze bestaan uit groene ledlampjes. Het is voor het eerst dat de provincie dit soort lampjes gebruikt in openbare verlichting. Ledverlichting werd al wel eerder toegepast in verkeerslichten.
De groene kleur van de lampen is minder hard en fel dan normale ledverlichting en geeft toch een goede kleurherkenning. Ledverlichting heeft een langere levensduur dan de traditionele verlichting en is daarmee duurzamer.
Werkzaamheden
De aanleg gaat waarschijnlijk drie weken duren. Verwacht wordt dat de werkzaamheden weinig tot geen overlast voor het verkeer opleveren. Begin maart worden de lichtmasten geplaatst en kan de verlichting branden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.