Overvallers gearresteerd dankzij Burgernet

PROVINCIE UTRECHT - In Vinkeveen zijn dinsdagochtend twee verdachten van een gewapende overval gearresteerd met behulp van een oproep via Burgernet.
Om tien voor half elf 's ochtends kwamen de mannen een bedrijf aan de Kerklaan binnen. Daar bedreigden ze twee medewerkers met een vuurwapen en eisten ze geld. Met dit bedrag verlieten ze het pand.
Nadat de politie gealarmeerd was startte de politie direct een klopjacht. Hierbij werden meerdere politie-eenheden en een helikopter ingezet. De politie startte een Burgernetactie, waarbij het signalement van de verdachten werd verspreid aan vrijwilligers. Enkele tips hieruit leidden naar een pand aan de Patrijzenlaan.
In afwachting van een arrestatieteam zagen agenten vervolgens een verdachte het pand verlaten. Deze 21-jarige man werd meteen gearresteerd. Een andere verdachte, een 20-jarige man uit Den Helder, werd vervolgens door het arrestatieteam in de woning aangehouden. Beide mannen zijn naar het bureau gebracht. In de woning werd een vuurwapen en een geldbedrag gevonden.
Aan het einde van de middag werd in Vinkeveen een derde verdachte aangehouden. Deze 20-jarige Vinkevener zou betrokken zijn bij de overval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.