Kort nieuws: Jonge architecten voor Kanaleneiland

REGIO - Jonge, Europese architecten mogen zich buigen over Kanaleneiland. Utrecht doet mee aan een internationale prijsvraag voor beginnende architecten. De jonge talenten kunnen ontwerpen inleveren voor Kanaleneiland-Noord. De winnaar krijgt dan ook de opdracht. Utrecht wil nieuwbouw in een groot deel van Kanaleneiland.
* De bouw van een Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost is vertraagd. De gemeente wil pas beginnen als er vijfhonderd woningen in de omliggende nieuwbouwwijk zijn verkocht. Zolang dat niet zo is, vindt Veenendaal de bouw van het Ontmoetingshuis te riskant. In het gebouw moeten scholen en wijkactiviteiten komen.
* In Abcoude heeft een vrouw een inbreker betrapt op heterdaad. De man stond op het terras bij de slaapkamer van het huis van haar ouders. Toen ze vroeg wat hij daar deed stamelde hij wat en vluchtte daarna weg op zijn fiets. Later bleek dat de man sierraden heeft gestolen. De politie is nog op zoek naar de man.
* Het aantal dronken bestuurders in Eemland-Noord is fors toegenomen. Dat blijkt uit politiecijfers over 2008 in het district, waaronder onder meer de plaatsen Baarn, Soest en Bunschoten vallen. Er werden 492 bestuurders met een slok op aangehouden; een toename van 39 procent ten opzichte van de jaren ervoor. De stijging komt voor een deel door de toegenomen politiecontrole.
* Steeds meer basisscholen in Utrecht verplichten leerlingen fruit te eten. Op elf van de vijtien scholen in de wijk Overvecht is die regel al ingevoerd, een groot aantal andere scholen overweegt dat. De GG&GD in Utrecht onderzoekt op dit moment of het eten van fruit invloed heeft op het gewicht van kinderen. In Utrecht is 20 procent van de kinderen te dik.
* Bij een kettingbotsing op de A2 bij Abcoude is een vrouw gewond geraakt. Vier auto's botsten op elkaar, omdat de voorste wagen te laat zag dat er geremd werd. De gewonde vrouw uit Oostzaan werd naar het ziekenhuis gebracht. Drie van de vier auto's moesten worden weggesleept.
* Onder de A1 bij Baarn komt een speciale tunnel voor dassen. Die kunnen zo een veilige oversteek wagen naar de Eempolder. Rijkswaterstaat legt de tunnel voor de beschermde dassen aan in 2010 of 2011 tijdens de verbreding van de A1.
* In Breukelen is een man aangehouden omdat hij dronken achter het stuur was gekropen. Hij viel afgelopen nacht op toen hij op de Kerkbrink achteruit reed en zijn auto parkeerde op een laad- en losplek Na een blaascontrole bleek de man veel te veel alcohol in zijn bloed te hebben en kreeg hij naast een boete een rijverbod van vijf uur.
* Het schoolplein van basisschool De Schakel in Veenendaal wordt een speelplein. Het schoolplein aan de Langelaar werd enkele jaren geleden met grote hekken afgesloten om vandalisme tegen te gaan. Maar daarmee raakten kinderen uit de buurt hun speelplek kwijt. Om de jeugd tegemoet te komen wordt het plein weer opengesteld tot het donker wordt. Van de gemeente krijgt de school 10.000 euro om nieuwe speelvoorzieningen te kopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.