Groeiend protest tegen snelwegplannen

UTRECHT - De bezwaren tegen de Utrechtse snelwegplannen blijven binnenstromen. Vooral de ideeën voor snelwegen door Nieuwegein, Leidsche Rijn en Amelisweerd stuiten op veel weerstand.
Volgens Rijkswaterstaat zijn inmiddels al zeshonderd officiële reacties binnengekomen. Dat worden er naar verwachting nog veel meer. Tot 30 januari kan worden gereageerd op de inventarisatie over de snelwegen.
Gisteren was in Nieuwegein voorlopig de laatste info-markt van projectbreau Verder, waarin onder meer Rijkswaterstaat, gemeente Utrecht en de provincie participeren.
Natuur en Milieu Utrecht heeft tot nu toe al 15.000 handtekeningen verzameld tegen de plannen. Die worden binnenkort aangeboden aan minister Eurlings van Verkeer.

EEMVALLEI

Overigens zijn er niet alleen protesten tegen de plannen voor de Ring Utrecht. In dezelfde startnotitie zijn ook de knelpunten rond knooppunt Hoevelaken geïnventariseerd.
Een van de opties daar is een weg door de Eemvallei. Dat heeft kwaad bloed gezet bij lokale natuurorganisaties. Beluister de reportage met Kees Koolmees over de snelwegplannen bij de Eemvallei.

Ook Baarn bezorgd over snelwegplannen
Groeiend protest tegen snelwegplannen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.