Diamantenroof Mariaplaats leidt tot celstraf

UTRECHT - Drie mannen en drie vrouwen zijn veroordeeld tot celstraffen tussen de 18 en 22 maanden voor de overval op een diamanthandelaar. Twee maanden geleden eiste de officier van justitie nog tweeënhalf jaar celstraf voor elk.
De groep van zes, afkomstig uit Venezuela en Mexico, ontvreemdde mei vorig jaar voor miljoenen euro's aan diamanten van de handelaar, die op dat moment op de Mariaplaats zat. De groep leidde de handelaar af, en ging er met zijn tas vandoor. Vervolgens vluchtten de dieven naar Almere waar zij opgepakt werden.
Eerder werd nog gevreesd dat een veroordeling in gevaar kwam. De politie had bij de opsporing namelijk gebruik gemaakt van een IMSI-catcher. Hiermee kunnen agenten vaststellen waar een bepaalde mobiele telefoon is. De raadsmannen van de verdachten vonden dat de inzet van dit opsporingsmiddel niet gerechtvaardigd was. De rechter oordeelde uiteindelijk dat gezien de zwaarte van de diefstal het gebruik van de IMSI-catcher mocht. Wel gaf de rechter wegens het gebruik van dit middel elke verdachte twee maanden strafvermindering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.