Nico kan lekker bridgen dankzij zelfbedacht coronaproof-scherm

© RTV Utrecht
VLEUTEN - Urenlang bridgen met zijn vrienden: Nico Lieben uit Vleuten doet het graag. Maar net zoals zoveel andere dingen, kan het nu niet vanwege de coronamaatregelen. En dan moet je creatief zijn. Zo bedacht Nico het coronaproof-bridge-scherm.
Normaal gaat Nico regelmatig naar de bridgeclub in het buurtcentrum maar dat is vanwege het virus gesloten. En natuurlijk kan je online kaarten, maar het is toch leuker om elkaar even te zien. De coronamaatregelen zijn dan ook een flinke aanslag op het sociale leven van hem en zijn vrienden: "Vroeger speelde ik eens per maand met ze en dan sprak je elkaar hier of bij hun thuis. En nu heb ik ze ruim twee maanden niet gezien."
Nico besloot het er niet bij te laten zitten en bedacht het coronaproof-scherm: doorzichtige plastic platen waarme je met vier personen aan een tafel kan zitten zonder elkaar te besmetten. En dat werkt prima, volgens hem. "Het scherm is coronaproof. We moeten alleen duidelijke afspraken maken over hoe we bepaalde looproutes hebben."
Nico bedacht een coronascherm voor tijdens het bridgen
Zaterdag zien de bridgevrienden elkaar weer, mét het plastic scherm ertussen. Dan wordt het voor het eerst echt getest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.