RIVM-coronacijfers: afname van het aantal ziekenhuispatiënten in Utrecht

© RTV Utrecht / Sammie Vries
PROVINCIE UTRECHT - Er zijn 84 nieuwe patiënten met corona opgenomen (geweest) in Nederlandse ziekenhuizen. Dat meldt het RIVM. In totaal zijn er nu 10.769 mensen met corona opgenomen of opgenomen geweest. In Utrecht nam het aantal COVID-19 patiënten in het ziekenhuis de afgelopen 24 uur af met 12.
Het aantal geregistreerde doden door het coronavirus is ook opgelopen met 84. Die patiënten zijn niet allemaal in de laatste 24 uur overleden, er zit vertraging tussen de dag van overlijden en de dag van melden. Gisteren werden er meer doden gemeld, toen was het aantal 145.

CIJFERS PROVINCIE UTRECHT

Gisteren lagen er 119 patiënten met COVID-19 in de Utrechtse ziekenhuizen, waarvan er 64 op de intensive care verzorgd werden. De druk daar neemt iets af want er is sprake van een daling van het aantal patiënten: in totaal liggen er nu 107 mensen in een Utrechts ziekenhuis, waarvan 60 op de intensive care.
Coronapatiënten in Utrechtse ziekenhuizen (tussen haakjes verschil met gisteren):
UMCU: 26 (-6) patiënten, van wie 20 (-2) op IC
Diakonessenhuis: 31 (-) patiënten, van wie 11 (-) op IC
Meander MC: 22 (-1) patiënten, van wie 13 (zelfde) op IC
St. Antonius: 28 (-5) patiënten, van wie 16 (-2) op IC
Ook landelijk was een daling in het aantal coronapatiënten op de intensive care. De teller staat daar nu op 783 patiënten. Dat zijn er 21 minder dan de dag ervoor.

4795 DODEN

In totaal zijn er 4795 doden door het coronavirus gemeld in Nederland. Het werkelijke aantal ligt hoger aangezien alleen overledenen die positief op corona zijn getest, worden meegerekend.
Sinds gisteren zijn 514 mensen positief getest op COVID-19. Daarmee komt het totaal op 39.316. Ook dat aantal is niet compleet: niet iedereen met een mogelijke besmetting wordt getest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.