Weggestuurde Frank van Liempdt wil weer wethouder worden

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
STICHTSE VECHT - Als Lokaal Liberaal de coalitie van Stichtse Vecht aan een meerderheid helpt, dan wil raadslid Frank van Liempdt weer wethouder worden. In een verklaring op de website van de partij wordt hij genoemd als beoogd wethouder.
De lokale politicus moest anderhalf jaar geleden als wethouder het veld ruimen na een integriteitskwestie. Zijn partij stapte toen ook uit het college. Maar nu GroenLinks niet meer meedoet, wendt het college zich opnieuw tot Lokaal Liberaal.
Volgens formateur Tjapko Poppens is de partiij de meest logische keuze om met hun acht zetels een meerderheid te maken. Vorige week schreef hij in een verslag, waarvoor hij met alle partijen heeft gesproken, dat Lokaal Liberaal de beste papieren op zak heeft om zich bij het college aan te sluiten.
Op de website toont de lokale partij zich enthousiast over dat advies. "Lokaal Liberaal is zich bewust dat we momenteel leven in een bijzondere en moeilijke periode. Een stabiel bestuur is daarbij van groot belang", zo schrijft de partij. "De fractie van Lokaal Liberaal neemt daarbij uiteraard haar verantwoordelijkheid en is bereid om aan deze onderhandelingstafel plaats te nemen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.