Brom- en snorfietsers oververtegenwoordigd bij verkeersongevallen in Utrecht

© JS Multimedia
UTRECHT - Bij ongelukken in de gemeente Utrecht waarbij gewonden vallen, zijn brom- en snorfietsers sterk oververtegenwoordigd. Dat blijkt uit cijfers die de gemeente Utrecht heeft vrijgegeven naar aanleiding van vragen van CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren.
Uit de cijfers blijkt dat snor- en bromfietsers samen 24 procent van het aantal verkeersgewonden uitmaken. Bij fietsers is dat 30 procent, bij automobilisten 17 procent en bij voetgangers 7 procent. Van 15 procent van de gewonden is de vervoerwijze niet bekend.
De gemeente concludeert dat de groep 16 tot 22-jarigen relatief vaak gewond raakt in het verkeer, en dan vooral brom- en snorfietsers. Utrecht plaatst wel als kanttekening dat alleen de ongelukken zijn geregistreerd waar politie op af is gekomen.
Van Waveren is blij dat de cijfers meer duidelijkheid geven. "Het is belangrijk om te weten op welke doelgroepen je je moet richten als je de verkeersveiligheid wilt verbeteren."
Wat de CDA-er betreft zijn er meer maatregelen nodig om de wegen veiliger te maken. "We moeten verdergaan met het veiliger inrichten van de wegen. Ook is er meer handhaving nodig. Daarnaast vinden wij dat er een goede campagne moet komen om brom- en snorfietsers te wijzen op hun rijgedrag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.