Neef Ridouan T. verdacht van nieuwe poging tot moord

© JS Multimedia
UTRECHT - Anouar T., die vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, is vorige week in zijn cel aangehouden voor opnieuw een zwaar strafbaar feit. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in het AD. De 26-jarige T. wordt door de politie ook in verband gebracht met de brute aanval op een man in Utrecht met een sloophamer, afgelopen oktober. Anouar is de neef van Ridouan T.
Eind oktober werd een 28-jarige man aangevallen voor de Ierse pub O'Leary's, op de hoek van de Hopakker en de Adelaarstraat in Utrecht. Ooggetuigen meldden dat er ineens een grijs busje kwam aanrijden. Drie mannen met bivakmutsen stapten uit en renden achter de 28-jarige aan en begonnen met een grote voorhamer op hem in te slaan. Het slachtoffer werd onder meer op zijn hoofd geraakt en werd voor dood achtergelaten. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde de aanslag.

CRIMINELE ORGANISATIE

De politie meldt dat de 26-jarige T. in deze zaak verdacht wordt van poging tot moord. De andere aangehouden verdachten zijn volgens het AD Ousamma B. en Jesse S. Er wordt onderzocht wat hun betrokkenheid was bij de mishandeling. De drie worden ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie, waar Anouar de leiding zou hebben gehad. Bronnen zeggen tegen de krant dat het slachtoffer ook bij die organisatie hoorde, maar dat hij niet meer wilde meedoen. Met de aansloeg zouden de verdachten 'een signaal' hebben willen geven.
De bende van Anouar wordt er door justitie van verdacht liquidaties te faciliteren door auto's te stelen en door te verkopen. Het onderzoek van de politie leidde onder meer naar een garagebox aan de Oosterleestraat in Utrecht. Daarnaast vermoedt de politie dat de mannen zelf ook geweldsmisdrijven uitvoerden of lieten uitvoeren.
T. werd in november opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Een auto die gebruikt werd bij de voorverkenning voor de moord, zou gestolen zijn door iemand uit de organisatie van Anouar T. Hijzelf ontkent alle betrokkenheid bij de moord op Wiersum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.