Landelijk dodental coronavirus stijgt met 86, weer minder coronapatiënten op IC

© RTV Utrecht / Sammie Vries
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal doden als gevolg van het coronavirus is vandaag gestegen met 86 tot een totaal van 5168. Dat meldt het RIVM. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 89 naar 11.126. Er zijn nu 41.087 mensen die positief zijn getest op het coronavirus.
In de provincie Utrecht zijn nu 2964 personen positief getest op het virus, gisteren waren dat er nog 2912, 52 minder dus. Verder zijn er tot nu toe in onze regio 830 patiënten in het ziekenhuis opgenomen geweest, hetzelfde aantal dat het RIVM gisteren ook meldde. Daarnaast zijn in de provincie 357 personen overleden aan de gevolgen van het virus, een stijging van 7 in vergelijking met gisteren.

INTENSIVE CARE

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is opnieuw afgenomen en staat nu op 644, 39 minder dan een dag eerder. Daarnaast liggen er nog 394 patiënten die niet positief getest zijn op het coronavirus. De regionale IC-cijfers van vandaag zijn niet bekend.
De cijfers van het RIVM op dinsdag zijn vaak hoger dan de dagen ervoor of erna omdat sommige sterfgevallen uit het weekend pas later worden verwerkt. Ook geven ziekenhuizen nieuwe meldingen soms pas na het weekend door. Het kan dus zijn dat sterfgevallen een paar dagen geleden niet zijn meegeteld, dat wordt dan gecorrigeerd in het cijfer van dinsdag.
Bekijk hieronder het aantal ziekenhuisopnamen als gevolg van het coronavirus per gemeente:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.