RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voorstraat in Utrecht op de schop: 'Ik hoop dat ondernemers even kunnen doorbijten'

1/4
UTRECHT - De komende maanden wordt de Voorstraat in Utrecht onder handen genomen. Er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers en de auto is straks 'te gast'. Ook gaan grote stadsbussen de straat mijden.

Voorstraat in Utrechtse binnenstad op de schop


Winkeliers zijn blij met de aanpassingen, maar maken zich ook zorgen. Door de coronacrisis was het de afgelopen maanden al erg rustig. Als het ook door de werkzaamheden straks rustig blijft, kan dat weleens te veel worden. "Als er geen winkels meer over zijn, dan hebben we straks een mooie straat zonder winkels", zegt de eigenaar van een beddenzaak.

NOVEMBER
"Winkeliers worden nu getroffen door de coronacrisis, daar is niets aan te doen", zegt hij. "Maar dan worden we ook nog eens dubbel gepakt door dit erachter aan te gooien." Hij vreest omzet mis te lopen omdat de werkzaamheden tot november gaan duren.

Wethouder Lot van Hooijdonk begrijpt de zorgen. "Het is ontzettend vervelend", zegt ze over de situatie van ondernemers in coronatijd. Ze heeft gekeken of de werkzaamheden eerder konden beginnen, maar dat bleek niet mogelijk. Zo is de aannemer onder meer afhankelijk van materiaal uit het buitenland dat niet eerder kon komen.

Lot van Hooijdonk: "Voor de ondernemers en het winkelend publiek is dit echt een stap vooruit"


Volgens Van Hooijdonk krijgen winkeliers en omwonenden straks een mooiere en vooral ook veiligere straat. Want dat er nu regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan in de krappe Voorstraat, zien omwonenden en winkeliers ook.

ONGELUKKEN
"We zitten op de hoek en zien hier elke dag ongelukken gebeuren. Er wordt tien keer getoeterd in een uur. Wij kijken ook niet meer op als er een ongeluk gebeurt. Ik denk dat het wel een verschil gaat maken als auto's hier straks langzamer gaan rijden", zegt de eigenaar van een broodjeszaak.

Winkelier: "Als er straks geen winkels meer over zijn, dan hebben we een mooie straat zonder winkels"


"Ik weet dat ondernemers blij zullen zijn met de nieuwe situatie, dus ik hoop dat ze nog even kunnen doorbijten", zegt Van Hooijdonk. Dat gaat de eigenaar van de beddenzaak ook proberen te doen, zegt hij. "We gaan er positief mee om."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -