Aantal coronadoden stijgt met 36 naar 5204, weer minder IC-patiënten

© RTV Utrecht / Sammie Vries
PROVINCIE UTRECHT - Het coronavirus heeft nu zeker 5204 Nederlanders het leven gekost. Bij het RIVM zijn 36 nieuwe meldingen binnengekomen over overleden patiënten. Ook zijn er 27 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen van mensen met Covid-19.
In de officiële registratie staan alleen mensen die positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger. Ook worden sterfgevallen vaak een of meerdere dagen later doorgegeven door de GGD'en. Mogelijk zijn ook nog niet alle cijfers verwerkt vanwege bevrijdingsdag.

PROVINCIE

In de provincie Utrecht zijn nu 2967 personen positief getest op het virus, 3 meer dan een dag eerder. Verder zijn er tot nu toe in onze regio 832 patiënten in het ziekenhuis opgenomen geweest, 2 meer dan het aantal dat gisteren werd gemeld. Inmiddels zijn 359 inwoners van de provincie Utrecht overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is een stijging van 2 ten opzichte van gisteren.
Bekijk hieronder de ontwikkeling van de verspreiding van het coronavirus in de provincie Utrecht tot nu toe:
Het aantal nieuwe besmettingen, opnames en sterfgevallen ligt aanzienlijk lager dan op het hoogtepunt van de coronacrisis, eind maart en begin april. Op 24 maart werd aan de GGD'en gemeld dat 580 mensen in ziekenhuizen werden opgenomen. Op 27 maart waren dat er 569. Sinds 18 april is het aantal gemelde opnames niet meer boven de honderd uitgekomen. Op 31 maart stierven 174 mensen, op 2 april 172. Sinds 30 april blijft het aantal doden per dag onder de vijftig.

INTENSIVE CARE

Op de IC-afdelingen liggen vandaag 628 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 16 minder dan dinsdag. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Op dit moment liggen er 605 coronapatiënten op de intensive care in Nederland en 23 in Duitsland. Het aantal mensen dat om andere redenen dan Covid-19 op de intensive care ligt is 397.
"Het aantal Covid-patiënten op de ic blijft gestaag dalen. We verwachten dat de komende week de non-Covid-zorg weer verder wordt opgepakt", zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.