Serieoplichter uit Amersfoort wist tienduizenden euro's los te peuteren

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Een 35-jarige man uit Amersfoort blijft langer vastzitten op verdenking van een serie oplichtingen. Dat heeft de rechter in Utrecht vandaag op een tussentijdse zitting besloten. Hij wist veel particulieren en bedrijven op te lichten voor tienduizenden euro's.
De man bestelde volgens het Openbaar Ministerie onder andere kleding en liet aan de bezorger een vals bankafschrift zien waarbij hij vertelde dat het geld al betaald was. Dat deed de Amersfoorter ook bij een garagebedrijf in Bunschoten waar hij een auto voor een dure reparatie had gebracht. Ook toonde de man een agent een vervalste brief waarmee hij wilde aantonen dat zijn rijbewijs niet was ingevorderd omdat een zaak tegen hem geseponeerd zou zijn. Hij overhandigde ook een vervalst APK-rapport.
Het dossier tegen de man is omvangrijk, zo bleek vanochtend in de rechtszaal. Personen en bedrijven gingen voor tienduizenden euro's het schip in. Hij gebruikte volgens justitie bijvoorbeeld een identiteitsbewijs van een ander om een lening af te sluiten en goederen te kopen. Via Marktplaats zou hij, zo staat in de tenlastelegging te lezen, ook verschillende mensen opgelicht.
Naast de oplichtingspraktijken staat de man ook terecht voor drugsbezit en afpersing van 52.000 euro. Hij stuurde volgens het OM twee slachtoffers krantenknipsels over liquidaties en audioberichten waarop gruwelijke martelingen te horen waren.
De zaak wordt op 27 juli inhoudelijk behandeld. In de tussentijd worden nog extra getuigen gehoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.