Ondernemers in coronatijd: 'Geen bezichtiging is natuurlijk het veiligst'

VIANEN - Makelaars worden steeds creatiever om woningen te verkopen. Kopers zijn er nog genoeg, maar met z`n allen rondkijken in je droomhuis is lastig in deze tijd. En dus moeten makelaars en hun fotografen ook andere manieren verzinnen om een huis in de etalage te zetten.
"Geen bezichtiging is natuurlijk het meest veilig."
Als fotograaf moet je tegenwoordig van meer markten thuis zijn. Nils Knibbe is een van hen. Hij heeft lang als cameraman gewerkt en dat komt nu goed van pas. Want hij maakt tegenwoordig niet alleen gewone en 360 graden foto's van een huis, maar ook filmpjes. En ook de makelaars zelf moeten aan de bak, want zij presenteren de woning in een soort virtuele rondleiding. "Ook makelaars moeten manieren vinden om bezichtigingen op een veilige manier te doen, en geen bezichtiging is natuurlijk het meest veilig."
Nils krijgt steeds meer aanvragen voor virtuele rondleidingen. Het is ook een manier om je als makelaar te onderscheiden. Maar daarvoor moet je soms wel uit je comfortzone. "We waren bij een grote woonboerderij met paardenstallen. De makelaar vond het wel heel leuk om in stijl te komen en is op een paard gesprongen. Gelukkig was het een mak paard, want hij had nog nooit op een paard gezeten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.