Vier jaar cel voor nachtelijke overval op ouder echtpaar in Maarssen

© Opsporing Verzocht
MAARSSEN/BAARN - De rechtbank in Utrecht heeft de 46-jarige Patrick V. uit Baarn tot een gevangenisstraf veroordeeld van vier jaar. Volgens de rechter is bewezen dat hij vorig jaar op brute wijze een ouder echtpaar in Maarssen in hun woning heeft overvallen.
De man en vrouw, die in een omheind huis aan de Machinekade wonen, schrokken wakker toen twee mannen met bivakmutsen hun slaapkamer binnendrongen en kussens op hun hoofden legden. Een van de mannen zette zijn knie op de borst van de bewoner en sloeg hem in zijn gezicht. Maar de 70-jarige man gaf hem een klap op zijn kaak en riep zijn schoonzoon om hulp. De overvallers gingen er vervolgens zonder buit via een schuifraam vandoor.

DNA

Een dag later werden vlakbij het huis door een omwonende handschoenen en een bivakmuts gevonden, waarop dna-sporen van de slachtoffers en van de twee verdachten zijn aangetroffen. Een dna-spoor van Patrick V. zat ook aan de binnenkant van de bivakmuts. Ter hoogte van de kaak zat dna van de bewoner die een van de overvallers had geslagen. Een uitzending van Bureau Hengeveld en afgetapte telefoongesprekken leverden nog meer bewijs op.

EIS

De straf valt een jaar hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechter oordeelde dat er sprake was van verzwarende omstandigheden. Zo wees de rechter erop dat de slachtoffers de leeftijd van 70 jaar waren gepasseerd en werden overvallen in hun slaap. Ook is V. twee keer eerder veroordeeld geweest voor mishandeling.
De strafzaak tegen de 55-jarige medeverdachte Jan H. uit Utrecht wordt apart behandeld. Hij hoort zijn vonnis later.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.