Utrechtse ondernemers blij met versoepeling coronamaatregelen

Camping de Vliert in Bunnik kan vanaf 1 juli weer helemaal open.
Camping de Vliert in Bunnik kan vanaf 1 juli weer helemaal open. © Camping de Vliert
UTRECHT - Ondernemers in de provincie Utrecht reageren verheugd op de versoepelde maatregelen die het kabinet vanavond heeft aangekondigd. Zo mogen contactberoepen vanaf volgende week weer aan de slag, komt de horeca vanaf 1 juni gefaseerd weer op gang en mogen campings een maand later weer helemaal open.
Denise van Stokkem heeft haar eigen nagelstudio LAK! in Utrecht en is 'superblij' dat ze vanaf volgende week weer mensen mag ontvangen. "Ik heb echt weer zin om aan de slag te gaan en me weer nuttig te voelen. Ik had ook niet verwacht dat het kabinet de maatregelen zó erg zou versoepelen."
Voor Denise verandert er weinig aan haar werkwijze. "Voor de coronacrisis moesten mensen namelijk al een reservering doen om langs te kunnen komen. Ook werkte ik al met een protocol. Zo moeten mensen bij binnenkomst hun handen wassen en desinfecteren met handgel. In het protocol heb ik nu ook gezet dat mensen zo min mogelijk van het toilet gebruik mogen maken. En voor de koffie gebruik ik nu wegwerpbekers."

CAMPINGS

Campingeigenaren moeten nog even wachten, maar ook voor hen is er positief nieuws. Mede-eigenaar Rudi van Bentum van camping de Vliert in Bunnik is dan ook opgelucht dat hij vanaf 1 juli weer helemaal open kan. Op zijn camping is het dit jaar veel rustiger dan normaal: gasten mogen namelijk geen gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen en daarom blijven veel mensen weg.
"De versoepelingen van het kabinet stemmen ons daarom gunstig. Er is weer een stip aan de horizon. En vooral ook naar de gasten toe is het goed dat er duidelijkheid is. Dat geeft weer perspectief om een vakantie te gaan boeken."
Het voorjaar is voor campings heel belangrijk. "Veel mensen gaan namelijk juist in de zomer naar het buitenland", legt Van Bentum uit. "De verwachting is dat dat nu veel minder gaat gebeuren en dat mensen veel meer op vakantie gaan in eigen land. We kunnen dus nog een deel goedmaken in de zomer."

SPORT

Ook bij de tennisclub in Groenekan halen ze opgelucht adem. "Ik had net een overleg met andere voorzitters en er heerste een stemming van: 'yes, we mogen weer!' Gezondheid blijft natuurlijk het belangrijkst, alleen is tennis nou net een sport waarbij we de afstand tot elkaar kunnen waarborgen", zegt voorzitter Robbert Wildeboer van TC Voordaan.
Om echt open te kunnen, moet er bij de tennisvereniging nog wel wat gebeuren. "We zijn een relatief kleine, maar ook wat ouderwetse club die nog geen gebruikmaakt van de app waarmee je een baan kunt reserveren. We moeten dus zorgen dat de KNLTB-clubapp nog geactiveerd wordt", aldus Wildeboer. Dat is eigenlijk het belangrijkste dat we nog moeten doen. Andere maatregelen hadden we vorige week al genomen toen de jeugd weer mocht komen sporten."
Lees hier meer over de versoepelde coronamaatregelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.