Binnen sporten mag nog niet, maar Leusdense turners en majorettes kunnen toch weer trainen

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
LEUSDEN/ACHTERVELD - De binnensportaccomodaties blijven in ieder geval tot 1 september dicht. Dat liet het kabinet gisteravond tijdens een persconferentie weten. Toch kunnen de Leusdense turners en majorettes van SV Avanti en DWS Achterveld eindelijk weer sporten. De voetbalclub SV Achterveld heeft haar velden beschikbaar gesteld, zodat ook binnensporten buiten kunnen trainen.
Het idee ontstond na initiatief van de buurtsportcoaches die een conference call tussen de binnen- en buitensportverenigingen in de gemeente Leusden organiseerden. "Dat liep eigenlijk vanzelf. Het was alsof niemand ooit anders had gedaan. Zo zijn onderling ook snel de afspraken gemaakt", vertelt Bea van Burgsteden van LeusdenFit.
SV Achterveld was meteen enthousiast na de vraag om andere verenigingen te helpen. "We hebben overdag sowieso de ruimte beschikbaar, want dan gebruiken we de velden niet. En daarnaast hebben we drie velden die allemaal bespeelbaar zijn, dus waarom zouden we het niet doen? Je probeert elkaar zoveel mogelijk te helpen hier in het dorp", zegt voorzitter Sander Tolboom.

GEMIST

Voor de negenjarige Sarah, die bij SV Avanti traint, betekent het dat ze na zeven weken eindelijk weer kan turnen. "Ik heb het heel erg gemist ja. We konden thuis wel iets doen, maar we hadden geen hoge balk enzo. Dan is het wel moeilijker om te gaan turnen."
Samen met nog ongeveer tien anderen legt ze haar sportmatje neer en kan de training beginnen. Trainers Laura en Renate hebben er ook weer zin in. "Het is echt superfijn dat we ze weer kunnen zien en weer kunnen trainen met ze", vertelt Laura. "We hebben tot nu toe onlinetraining gegeven, maar ik merk dat ze net als in de zaal veel opener zijn en vertellen wat ze hebben meegemaakt", vult Renate aan.

AANGEPASTE TRAININGEN

Aan de andere kant van het voetbalveld wordt er gedanst door de majorettes van muziekvereniging DWS Achterveld. "Het was meteen oké om hier te trainen, dus dat was heel fijn", vertelt bestuurslid Inge van Nimwegen. Toch moeten de trainingen wel een beetje aangepast worden op de ondergrond. "In de zaal rollen we ook weleens over de grond, maar dat is hier niet zo handig", lacht trainer Wendy.
Na een uur flink sporten loopt Sarah voldaan het veld af. "Ik vond het weer heel leuk." Toch is ze stellig op de vraag als ze moet kiezen tussen kunstgrasveld en turnzaal: "De zaal, natuurlijk. Daar heb je alle materialen, en hier nu niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.