Grote schuurbrand in Kanis in wijde omgeving te zien

© Egberts Media
KAMERIK - De brandweer is donderdagavond uitgerukt voor een grote brand in het kerkdorpje Kanis bij Kamerik. De brandweer rukte met veel blusmateriaal uit om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar huizen eromheen.
Het vuur brak rond 21.15 uur uit door nog onbekende oorzaak. De brand was in de wijde omtrek te zien. Pas rond middernacht kon het sein brand meester worden geven. De brandweeer had daarna nog enige tijd nodig om het vuur helemaal te blussen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De schuur is volledig in de as gelegd.
Anet Veldkamp woont in Kanis en zag vanuit haar raam de enorme rookwolken de lucht in trekken. "Heel heftig en verschrikkelijk", zei ze. "Hopelijk wordt de boerderij ernaast gespaard." Dat lijkt dus te zijn gelukt.
De brand was in de wijde omtrek te zien, veel mensen maakten een foto van de metershoge vlammen en rookwolken.
Anet Veldkamp uit Kanis maakte vanuit haar raam deze foto. "Hopelijk wordt de boerderij ernaast gespaard", zegt ze.
Anet Veldkamp uit Kanis maakte vanuit haar raam deze foto. "Hopelijk wordt de boerderij ernaast gespaard", zegt ze. © Anet Veldkamp
Die wolken trokken over de regio Woerden. Omdat de schuur in landelijk gebied ligt heeft de brandweer niet de waarschuwing uitgedaan dat buren hun ramen en deuren dicht moeten houden. Wel benadrukt een woordvoerder dat het ongezond is om met rook in aanraking te komen.
De brandweer probeert met man en macht de voorkomen dat het vuur overslaat naar andere panden.
De brandweer probeert met man en macht de voorkomen dat het vuur overslaat naar andere panden. © Egberts Media

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.