RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ruim 18 miljoen euro uitgekeerd aan zelfstandig ondernemers

UTRECHT/STICHTSE VECHT - Bij de gemeente Utrecht zijn tot nu toe ruim 13.000 aanvragen binnengekomen voor een TOZO-uitkering, een tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp'ers. Van alle geldige aanvragen heeft 75 procent daarvan inmiddels twee voorschotten ontvangen. Het gaat om een bedrag van ruim 18 miljoen euro. Dat meldt het stadsbestuur in een raadsbrief.

Twee weken geleden had de gemeente Utrecht nog een flinke achterstand: van de toen 12.000 aanvragen waren er nog maar 4000 uitgekeerd. Volgens de regeling zouden aanvragers binnen vier weken hun uitkering moeten krijgen, maar dat was niet gelukt. De gemeente zei dat dit onder meer kwam omdat er in het begin veel onduidelijkheid was over de interpretatie van de regels. Ook kwamen er aanvullende voorwaarden vanuit Den Haag.

Van de ruim 13.000 aanvragen zijn er 1000 afgewezen of ingetrokken, bijvoorbeeld als een ondernemer een dubbele aanvraag had gedaan of een te hoog inkomen had. In totaal is er nu ruim 18 miljoen euro aan voorschoten uitgekeerd aan circa 10.000 Utrechtse ondernemers en ongeveer 2500 ondernemers uit Stichtse Vecht en De Ronde Venen, voor wie de gemeente Utrecht de regeling ook uitvoert.

BEDRIJFSKREDIET
Sinds deze week kunnen ondernemers ook een bedrijfskrediet aanvragen bij de gemeente, bedoeld voor ondernemers die als gevolg van de coronacrisis hun bedrijfslasten niet meer kunnen betalen. De aanvraag voor zo'n lening is maximaal 10.157 euro tegen een rente van 2 procent. Volgens de gemeente waren er in de eerste paar uur al 82 aanvragen ingediend.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -