RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Topamateurs: 'Wij voetballen voor publiek, of we voetballen niet'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - De topamateurclubs in de provincie Utrecht scharen zich achter het standpunt van VV Katwijk en willen het nieuwe voetbalseizoen niet starten zonder publiek. IJsselmeervogels-voorzitter Frank van den Bos is zeer helder in zijn standpunt. "Wij voetballen voor publiek en zonder publiek voetballen we niet. Spelen zonder publiek is zowel sportief als economisch not done."

"Ik wacht liever tot januari als ik dan weer toeschouwers mag binnenlaten, dan dat ik in september zonder fans begin", zegt Van den Bos. "Zonder publiek spelen kost alleen maar geld. Je moet je spelers betalen, gas, water en licht gaat weer draaien en je moet beveiliging inhuren om te zorgen dat er ťcht niemand komt kijken. Al die kosten heb je niet als je geen wedstrijden speelt."

INKOMSTEN VALLEN WEG
Daar staat tegenover dat de inkomsten vrijwel geheel wegvallen. "Wij halen minimaal 40 procent van onze totale inkomsten uit kaartverkoop en horeca", stelt Spakenburg-voorzitter Klaas Hartog. "Voetballen zonder publiek is de dood in de pot voor ons."

Voetballen zonder publiek is de dood in de pot voor ons"
Klaas Hartog, voorzitter Spakenburg

En zelfs als de kantines op 1 september weer open mogen, verwacht GVVV-bestuurslid Loek Budding geen wonderen. "Met de anderhalve meterregels gaan daar veel minder mensen komen. Nog los van de vraag of je dat wel kunt handhaven."

ANDERHALVE METER
En wat dan als er wel publiek mag komen, maar dat die fans anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden? "Praktisch gezien kunnen wij dat regelen", zegt Frank van den Bos namens IJsselmeervogels. "Maar ik vraag me af of we dat moeten willen. Wij hebben een paar honderd seizoenskaarthouders en een paar honders sponsoren die een vaste stoel op de tribune hebben. Moet ik dan voor elke wedstrijd een rooster maken of gaan loten wie er mogen komen?"

AFWIJKEND
Een afwijkende mening komt van Hoogland. "Wat ons betreft starten we zonder publiek, als het niet anders kan", stelt Marco Hadders namens de derde divisionist. "We doen het sportpark op slot en zetten mensen bij de ingang. Als er zicht is op iets later starten met publiek geniet dat overigens wel onze voorkeur."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -