Ouwehands vanaf 18 mei weer open

© Ouwehands Dierenpark Rhenen
RHENEN - Ouwehands Dierenpark in Rhenen gaat op maandag 18 mei weer open. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de dierentuindirectie, de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en de gemeente.
Het park is zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM nageleefd kunnen worden. In de aanloop naar de heropening zullen er deze week een aantal try-out dagen voor kleine groepen gasten gehouden worden om het veiligheidsprotocol verder aan te scherpen.
De kassa's blijven voorlopig wel dicht. Voor een bezoek moeten online kaarten besteld worden en een datum gereserveerd worden. Per dag mag een maximum aantal gasten naar binnen. Hoeveel dat er zijn wordt aan de hand van de proefdagen nog berekend.
Delen van de dierentuin zullen als eenrichtingsroute worden ingericht. Daar zijn speciale borden voor geplaatst en medewerkers van het park gaan de weg wijzen. Ook worden zogenoemde 'contactpunten' zoals deurklinken vaak schoongemaakt om besmetting met corona te voorkomen.
De nieuwe pandababy is nog niet te zien. Dat was ook het geval geweest als er geen coronacrisis zou zijn geweest. Wel hangen er schermen waarop beelden van het kraamhok bekeken kunnen worden.
Dierenpark Amersfoort heeft nog geen datum waarop het park heropent. Wel is er net als in Rhenen overleg met de burgemeester en de VRU.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.