RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaten niet aanwezig in proces rond Ridouan T.: 'Situatie onwerkbaar door coronamaatregelen'

UTRECHT - Vijf advocaten gaan volgende week uit protest niet naar de rechtbank voor de inleidende zittingen in het Marengo-proces, de liquidatiezaak rond vermeende topcrimineel Ridouan T. Het gaat om liquidaties die veelal zijn gepleegd in de provincie Utrecht.

De advocaten van het kantoor Ficq & Partners noemen de situatie door de strenge coronamaatregelen "onwerkbaar" en hebben aan de rechtbank in Amsterdam per brief laten weten dat ze zich niet kunnen verenigen met de beperkingen die aan de verdediging zijn opgelegd, schrijft NRC. "De verdediging is zo beknot dat we zo ons werk niet kunnen doen", zegt Christian Flokstra namens Ficq en Partners.

Rechtbanken openen sinds deze week weer voorzichtig de deuren, maar voor veel (gedetineerde) verdachten en hun advocaten blijft het lastig om fysiek aanwezig te zijn, zeker bij inleidende zittingen zoals die in het liquidatieproces Marengo volgende week maandag en dinsdag. Via videoverbinding kan wel, maar meestal maar voor beperkte tijd, afhankelijk van de mogelijkheden in de penitentiaire inrichtingen. Maar volgens de advocaten past de mogelijkheid om op die manier bij de zaak te zijn "niet bij een zaak als Marengo".

De advocaten van het kantoor staan onder anderen Mohammed R. en zijn onlangs in Colombia opgepakte broer Sa´d R. bij. Hoofdverdachte Ridoun T. wordt bijgestaan door Inez Weski. Zij had al laten weten dat hij niet aanwezig zal zijn, ook niet via een videoverbinding.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -