RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM meldt 16 nieuwe coronadoden: aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft dalen

PROVINCIE UTRECHT - Het totale aantal mensen van wie is vastgesteld dat ze zijn overleden aan het coronavirus is met 16 gestegen en staat nu op 5.456. Dat meldt het RIVM vandaag.

Er kwamen vanuit heel het land 36 ziekenhuisopnamen vanwege het coronavirus bij in de afgelopen 24 uur. Sinds het begin van de uitbraak belandden 11.343 mensen in het ziekenhuis van wie bekend is dat ze corona hadden.

Er komen elke dag wel minder nieuwe patiŽnten bij. Dat is bijvoorbeeld te zien in onderstaand kaartje op het tabblad 'Ziekenhuisopnames (sinds de vorige dag)'.

INTENSIVE CARE

In heel Nederland liggen nu 498 patiŽnten met corona op de intensive care. In de grote Utrechtse ziekenhuizen bedraagt dat aantal 27. Dat zijn er 12 minder dan afgelopen donderdag, toen het aantal ic-patiŽnten in de regio Utrecht 39 bedroeg.
Het aantal coronapatiŽnten (tussen haakjes het verschil met 7 mei)
- UMC Utrecht: 8 (-4) patiŽnten in totaal, waarvan 7 (-4) op de IC
- Diakonessenhuis: 13 (-11) patiŽnten in totaal, waarvan 5 (-2) op de IC
- Meander MC: 13 (-6) patiŽnten in totaal, waarvan 5 (-2) op de IC
- St. Antonius: 19 (-2) patiŽnten in totaal, waarvan 10 (-4) op de IC

VERANTWOORDING

Volksgezondheidsinstituut RIVM brengt elke dag de laatste cijfers naar buiten over het aantal overlijdensgevallen en besmettingen door corona. Die cijfers zijn per definitie onvolledig en de werkelijke aantallen liggen hoger.

Dit komt omdat niet iedereen die overlijdt op COVID-19 wordt getest. Er zijn dus meer mensen aan het virus overleden dan blijkt uit de cijfers van het RIVM. Ook worden mensen die overlijden aan COVID-19 niet altijd direct gemeld bij het RIVM. Soms zit er wat tijd tussen het moment van overlijden en het moment waarop dit bij het RIVM wordt gemeld. De 16 mensen die aan het virus zijn overleden, zijn dus niet per se in de afgelopen 24 uur aan de ziekte bezweken.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -