Vogelbescherming 'onaangenaam verrast' door stuntaanbieding op vlees in hun naam

© Poiesz reclamefolder
ZEIST - De Vogelbescherming in Zeist is niet blij met de actie van Poiesz, een supermarktketen uit het noorden van Nederland. Poiesz adverteert in hun nieuwe folder met aanbiedingen voor hamburgers en worst, van het aankoopbedrag zou vervolgens 10 eurocent naar de Vogelbescherming gaan.
Niet alleen was de Vogelbescherming helemaal niet op de hoogte van deze actie, het blijkt ook dat het geld helemaal niet naar hen toe gaat. "Extra pijnlijk vindt Vogelbescherming het dat in deze advertentie wordt gestunt met vleesproducten waaraan we onze naam niet willen verbinden."
Niet alleen was de Vogelbescherming niet op de hoogte van de advertentie, er zou ook een verkeerde indruk worden gewekt. "De Vogelbescherming ontvangt geen donaties die afkomstig zijn via deze advertentie. Die gaan naar een fonds van het zuivelmerk Weide Weelde, ten behoeve van de bescherming van weidevogels. Vogelbescherming is alleen betrokken bij de beoordeling van de projecten om weidevogels te beschermen die uit het fonds van Weide Weelde worden gefinancierd."
Poiesz is een familiebedrijf met 69 supermarkten en 68 slijterijen in het noorden van Nederland. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in het Friese Sneek, de keten heeft geen filialen in de provincie Utrecht. RTV Utrecht is nog in afwachting van een reactie van Poiesz.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.