RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toiletbedrijf belooft verbetering na vieze en drukke toiletten in Hoog Catharijne

1/3
UTRECHT - Bezoekers van winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht dit weekend deden er goed aan om hun plas op te houden. Er werd bij RTV Utrecht door meerdere mensen geklaagd over erg vieze toiletten en grote drukte in 2theloo, een winkel waar mensen voor betaling naar het toilet kunnen. Het bedrijf erkent de fout en belooft beterschap.

Een bezoeker benaderde RTV Utrecht om te klagen over de verstopte toiletten en volle wasbakken die hij zaterdag tegenkwam. Extra zorgelijk vanwege de hele corona-epidemie: "Als daar die dag iemand naar het toilet is geweest die iets van corona heeft dan hebben we probleem", aldus de man. Ook was het volgens hem veels te druk in het toilet, waardoor afstand houden onmogelijk was, en zou het enige personeelslid geen Nederlands of Engels hebben gesproken.

De klagende toiletbezoeker besloot uiteindelijk bij de aanblik van het sanitaire slagveld in 2theloo om snel rechtsomkeert te maken: "Het wrange is: ik ga daar naartoe omdat ik smetvrees heb en niet naar de personeelstoiletten van mijn winkel wil."

Een bezoekster op vrijdag kwam ook vieze toiletten en verstopte wasbakken tegen. Zij zegt dat er helemaal geen personeel aanwezig was. 2theloo claimt in een reactie dat er altijd iemand aanwezig is.

 Vieze toiletten op zaterdag in Hoog Catharijne Vieze toiletten op zaterdag in Hoog Catharijne | Foto: Anoniem

Gevraagd om een reactie gaat de toiletexploitant door het stof. Vanwege de 'strengere gezondheidsmaatregelen' kon niet al het vaste personeel dat een training heeft gehad in omgaan met de nieuwe regels, op tijd op het werk verschijnen.

Zij werden vervangen door tijdelijk personeel. Het bedrijf noemt de situatie "zeer spijtig" en belooft beterschap. Zo zal het personeel extra worden begeleid. Vandaag waren de toiletten overigens spic en span.

 Vandaag waren toiletten in 2theloo brandschoon Vandaag waren toiletten in 2theloo brandschoon | Foto: RTV Utrecht


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -