Te hoge concentratie lood in water Amersfoorts kinderdagverblijf

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Pixabay
AMERSFOORT - In een watertappunt bij het Amersfoortse kinderdagverblijf van kinderdagopvanglocatie KrisKras aan de Röntgenstraat, is een te hoge concentratie lood aangetroffen. Dat schrijft het college van de gemeente Amersfoort. Te veel lood is slecht voor de gezondheid van met name jonge kinderen.
"Een te hoge loodwaarde hoeft niet per definitie te betekenen dat er overal lood in het water zit en dat het voor langere tijd een te hoge waarde heeft gehad", schrijft wethouder Willem-Jan Stegeman. Er wordt daarom nog een aanvullend onderzoek uitgevoerd.
Het kinderdagverblijf heeft contact met de GGD en ook de ouders hebben contactgegevens gekregen voor vragen over gezondheidseffecten van lood in het water. De GGD verwacht geen grote gezondheidsgevolgen als gevolg van lood in het water bij het kinderdagverblijf, zegt de wethouder.
De gemeente heeft in totaal bij 39 panden die voor 1960 zijn gebouwd onderzoek gedaan naar het mogelijke gebruik van loden leidingen. KrisKras was half februari al overgestapt bij de aankondiging van dat onderzoek op het gebruik van flessenwater.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.