Ondernemers in coronatijd: een hengeltje uitgooien was lang niet zo populair

Even staren naar een dobber, weg van huis.
Even staren naar een dobber, weg van huis. © RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen
UTRECHT - Een hengeltje uitgooien is lang niet zo populair geweest als nu. Even rust zoeken aan de kant van het water en weg van huis. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er ruim 25.000 extra vispassen uitgegeven, ondanks dat de vistoeristen uit het buitenland wegblijven. Ook bij forelvijver De Ruigenhoek, net buiten Utrecht merken ze dat mensen een nieuwe hobby buitenshuis zoeken.
Vincent de Groodt leert zijn zoontje Thiago de fijne kneepjes van het vissen. Vincent had al jaren geen hengel meer uitgegooid. Maar hij had de laatste tijd erg veel binnen gezeten en het begon weer te kriebelen. "Thiago is nu 6, hij vindt het ook leuk om te vissen met zijn vader dus gaan we het weer oppakken."
Vincent en Thiago zijn niet de enige nieuwe vissers langs de waterkant. Mensen die nog nooit een hengel in handen gehad hebben krijgen tips en er wordt goed gekeken hoe ze het doen. Mede-eigenaar Rick Baars vraagt nieuwkomers of ze al eerder gevist hebben. Zo niet, dan krijgen ze tips. "Je gaat toch met levende dieren om, daar moet je voorzichtig mee zijn."
In de vijvers zitten regenboogforellen, ruisvoorntjes, steuren en een enkele karper. In de zomer komen daar nog claressen bij. Thiago's favoriete vis zit daar niet bij. Hij droomt ervan om een meerval te vangen. "Dat vind ik een leuke vis, die zijn zo groot."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.