Utrechts Archief zoekt extra handen voor onderzoek naar Utrechters uit negentiende eeuw

© RTV Utrecht
UTRECHT - Door met meerdere mensen te speuren in de Utrechtse bevolkingsregisters uit de periode 1850-1889, hoopt het Utrechts Archief sneller Utrechters uit de negentiende eeuw te vinden. Dat is namelijk een behoorlijke klus, en dus zoekt de organisatie nu extra handen om het werk wat te verlichten. Het Utrechts Archief wil haar database uitbouwen met deze groep mensen omdat het een belangrijke bron is voor genealogisch onderzoek.
Door mensen te vragen mee te helpen, hebben eerder al 400 deelnemers gezocht in de bevolkingsregisters over de periodes 1890-1912 en 1890-1899. Via de website velehanden.nl kunnen meerdere mensen mee zoeken in de Utrechtse bevolkingsregisters. Daarin zijn gegevens te vinden van de bewoners van bepaalde adressen in Utrecht.
"Bijvoorbeeld wie op een bepaald moment op een specifiek adres woonde, maar ook de gezinssamenstelling, inclusief bijvoorbeeld de dienstmeid of een inwonende student. En ook het voormalig adres, beroep, kerkgenootschap en waarheen ze verhuisden werd vaak genoteerd. Een hele belangrijke bron voor uitgebreid genealogisch onderzoek dus", schrijft het Utrechts Archief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.