Toestand neergestoken agent nog zeer kritiek

DRIEBERGEN - De toestand van de politieagent, die zondagmiddag is neergestoken op station Driebergen-Zeist is volgens een woordvoerder nog "zeer kritiek". De man raakte zwaar gewond toen hij een suïcidale man op het perron aansprak.
De agent van het bikerteam was als eerste ter plaatse, nadat de politie een melding had gekregen over een verwarde man bij het station die voor de trein wilde springen. Volgens getuigen verliep het gesprek aanvankelijk rustig, maar begon de man plotseling te duwen.
Toen de agent op de grond viel, pakte de man een groot mes. De agent liep in de worsteling die volgde zeer ernstige verwondingen op. De verwarde man ging vervolgens rustig op een bankje naast zijn slachtoffer zitten en wachtte tot andere politieagenten hem kwamen arresteren.
Meerdere getuigen hebben verklaringen afgelegd over het incident. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. Ook de collega's van de politieagent hebben opvang gekregen. Het treinverkeer is enige tijd gestremd geweest.
Beluister hieronder het gesprek dat presentator Babette Alma van Utrecht is Wakker had met politiewoordvoerder Thomas Aling.

Toestand neergestoken agent nog zeer kritiek
Toestand neergestoken agent Driebergen nog zeer kritiek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.