RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe cijfers RIVM: aantal ziekenhuisopnames gestegen, dodental stijgt naar 5562

- Vandaag zijn er 52 patiŽnten gemeld die vanwege corona in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), meldt het RIVM. Dat zijn er zeventien meer dan gisteren. Er zijn 52 personen als overleden gemeld, twee minder dan gisteren.Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiŽnten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

In totaal staat het officiŽle dodental van de corona-epidemie in Nederland nu op 5562. Van deze mensen staat vast dat ze waren besmet het het virus. Het werkelijke aantal overledenen is hoger, want mensen die symptomen hebben worden lang niet altijd getest.

Tot nu toe zijn er 43.211 bevestigde COVID-19 patiŽnten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Ook hiervoor geldt: omdat niet alle COVID-19 patiŽnten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -