RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aanklacht tegen neef Ridouan T. uitgebreid

PROVINCIE UTRECHT/MAARSSEN - De aanklacht tegen Anouar T. (26), een verre neef van Ridouan T., is uitgebreid. De neef werd al verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Daar komen nu verdenkingen van het leidinggeven aan een criminele organisatie, uitlokken van moord en het helen en stelen van voertuigen bij.

Anouar T. staat vandaag terecht op een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Schiphol. Het OM maakte de uitbreiding aan het begin van de zitting bekend. Behalve Anouar T. zijn er nog twee verdachten in de moordzaak op Derk Wiersum.

Een van de nieuwe verdenkingen is de poging tot moord op een man in Utrecht op 30 oktober. Volgens het OM gaf T. opdracht voor de moordpoging. Het slachtoffer werd met hamers en een honkbalknuppel toegetakeld. Hij zou lange tijd in de gaten zijn gehouden door zijn belagers. In de auto die bij de aanslag werd gebruikt zijn DNA-sporen van Anouar T. gevonden, net als op de gebruikte wapens.

T. ontkent betrokkenheid bij de moord op Wiersum. Volgens het OM heeft hij een aansturende rol gespeeld. Later deze maand gaat T. een verklaring afleggen bij de onderzoeksrechter.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -