OM kan in verkrachtingszaak Gökmen T. niet meer doen dan schadevergoeding eisen

© RTV Utrecht
UTRECHT - In de Utrechtse rechtbank is vandaag de verkrachtingszaak tegen Gökmen T. behandeld. De 38-jarige man wordt ervan verdacht in 2017 een vriendin te hebben verkracht. T. is al tot een levenslange celstraf veroordeeld voor de tramaanslag van 18 maart 2019. Daarbij kwamen vier mensen om het leven.
De voormalige vriendin was in tegenstelling tot T. wel aanwezig in de rechtszaal. Volgens de vrouw kwam T. in de nacht van 10 op 11 juli 2017 twee keer langs, tussendoor kreeg hij ruzie met een buurjongen.
Die ruzie is een mogelijke aanleiding voor agressie en de verkrachting. Volgens de vrouw was T. onder invloed en dwong hij haar tot orale seks. Hij zou de vrouw op verschillende manieren hebben verkracht en over haar heen hebben geplast. Een paar dagen na de verkrachting deed de vrouw aangifte.
Het OM sluit zich aan bij de verklaring van de vrouw. Verwondingen van de vrouw en getuigenverklaringen ondersteunen het verhaal, zegt de officier van justitie. "Gökmen T. had alleen oog voor het bevredigen van eigen lustgevoelens."

GEZEUR

T. heeft bekend seks met de vrouw te hebben gehad op de bewuste nacht, maar niet oraal. Op haar verzoek zou hij haar hebben geslagen en over haar heen hebben geplast.
De rechter vindt het merkwaardig dat T. zegt van het gezeur van de vrouw af wilde zijn en daarom maar dingen deed waar hij zelf niet van houdt: vaginale seks, slaan en plasseks.
De vrouw nam T. in eerste instantie in bescherming, hij had problemen met drank en drugs. Ze vergaf het hem, totdat ze hoorde dat T. het met andere vrouwen doet en naar de hoeren gaat.

GEEN CELSTRAF

De ex van T. wil 29.000 euro schadevergoeding. Dat geld is voor een groot deel voor verhuiskosten, al verhuisde ze pas in 2020. "Ik kon niet meer in die gruwelwoning blijven na wat er is gebeurd."
Omdat T. al tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld kan het OM geen extra straf meer vragen. Het blijft daarom bij het verzoek om de schadevergoeding toe wijzen. Over veertien dagen doet de rechter uitspraak over de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.