Corona-crisis dwingt Utrechtse vestiging restaurant Instock tot sluiting

© Instock.nl
UTRECHT - Restaurant Instock in de Utrechtse wijk Lombok sluit door de corona-crisis noodgedwongen de deuren. Volgens mede-oprichter Freke van Nimwegen kan het niet anders. "Als we deze keuze niet zouden maken, zouden we afstevenen op een failissement."
Het concept van het restaurant, maaltijden koken van eten dat anders verspild zou zijn, zorgt tijdens de corona-crisis en de maatregelen die daarbij komen kijken voor een nadelig effect. "We hebben een lage inkoop - want we redden de ingrediënten van de verspilling, maar méér arbeid dan een gemiddeld restaurant door het creatieve proces en de logistiek voor het ophalen van het eten. Inkoop kun je tijdelijk stop zetten, maar de arbeidskosten gaan grotendeels gewoon door."
Het restaurant zegt het financieel niet te kunnen bolwerken in de 'anderhalvemetersamenleving'. "Onze restaurants zijn qua team en vaste kosten ingericht op een omzet die we voorlopig niet gaan halen", aldus Van Nimwegen. "We hadden een gezonde 'huishouding' maar we halen 40 procent van onze inkomsten uit groepen en evenementen en verwachten dat het nog lange tijd gaat duren voordat we weer hetzelfde aantal gasten mogen ontvangen."
Naast de vestiging op de Vleutenseweg in Utrecht sluit ook het restaurant in Den Haag. Instock Amsterdam blijft nog wel open. Komende vrijdag houdt het restaurant een 'Last Rescue', waarbij de laatste dranken uit de voorraad worden verkocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.