RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM-cijfers: geen nieuwe coronapatiënten in Utrechtse ziekenhuizen

DE BILT - In de provincie Utrecht zijn volgens de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geen nieuwe coronapatiŽnten in de ziekenhuizen opgenomen. Het aantal vasgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met twintig personen. Twee inwoners van de provincie zijn door het coronavirus overleden.

Daarmee blijft het totaal aantal opgenomen patiŽnten in Utrecht op 849 staan. Het aantal doden staat nu op 384 en het aantal bevestigde besmettingen op 3274.

UTRECHTSE IC
In de vier grote Utrechtse ziekenhuizen liggen op dit moment nog 32 coronapatiŽnten. Dat zijn er 21 minder in vergelijking met maandag, het vorige moment waarop RTV Utrecht de cijfers van de ziekenhuizen ontving.

Ook het aantal patiŽnten op de intensive care daalde flink. Daar liggen nu nog 17 patiŽnten met het coronavirus. Dat zijn er 10 minder dan afgelopen maandag.
Het aantal coronapatiŽnten (tussen haakjes het verschil met 11 mei)
- UMC Utrecht: 3 (-5) patiŽnten in totaal, waarvan 1 (-6) op de IC
- Diakonessenhuis: 10 (-3) patiŽnten in totaal, waarvan 4 (-1) op de IC
- Meander MC: 6 (-7) patiŽnten in totaal, waarvan 4 (-1) op de IC
- St. Antonius: 13 (-6) patiŽnten in totaal, waarvan 8 (-2) op de IC
NEDERLAND
In heel Nederland kreeg het RIVM 28 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnen. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

Onder de 28 nieuwe doden zijn zeven mensen die afgelopen dinsdag zijn overleden en zes mensen die woensdag stierven, maar ook drie mensen die begin april zijn overleden.

ZIEKENHUIZEN
In Nederlandse ziekenhuizen zijn 27 nieuwe patiŽnten opgenomen vanwege het coronavirus. Sinds het begin van de uitbraak hebben in totaal 11.457 patiŽnten in Nederlandse ziekenhuizen gelegen door het virus. Ook die gegevens komen soms wat later binnen. De meest recente opnames op de lijst zijn drie van dinsdag en zeven van afgelopen maandag.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 43.481. Dat zijn er 270 meer dan op woensdag. Ook daar ligt het werkelijke aantal patiŽnten vermoedelijk hoger.

'VOORZICHTIG ZIJN'
De cijfers zijn voor een doordeweekse dag bijzonder laag. Toch blijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voorzichtig.

"Het past binnen de dalende trend. Dat is positief. Maar je moet voorzichtig zijn om conclusies te trekken uit een dag. De cijfers verlopen grillig, het kan theoretisch zijn dat er morgen ineens een hoger getal is. Bovendien moeten we kijken wat het effect is van de versoepelingen vanaf deze week", laat een woordvoerder van het instituut weten.

Eind april en begin maart was de coronacrisis op zijn hevigst. Toen stierven ruim 150 mensen per dag. Sinds 24 april ligt het dagelijkse aantal doden onder de 100.

GRAFIEK
Bekijk de ontwikkeling van het coronavirus in deze grafiek:Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -