RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Houten: extra maand reageren op bouwplannen

HOUTEN - Houten geeft inwoners een maand extra de tijd om te reageren op de grootschalige woningbouwplannen in de gemeente. Langs de A27 komen in de plannen zo'n 6000 woningen. Een deel wordt hoogbouw.

Door de coronamaatregelen konden inwoners alleen digitaal hun mening geven over het plan. Dat schoot bij oppositiepartijen direct al in het verkeerde keelgat. "Er zijn best wat mensen die niet goed met een computer om kunnen gaan. Die worden nu niet in staat gesteld hun mening te geven terwijl dat wel belangrijk is bij zulke grote ingrijpende plannen", aldus fractievoorzitter Wouter van den Berg van de SGP.

De gemeente heeft de inspraakperiode nu verlengd tot 18 juni. Vanaf 1 juni mogen er ook weer bijeenkomsten worden gehouden voor maximaal dertig mensen. De gemeente gaat dus alsnog inspraakavonden houden.

Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH) is tevreden. "Niet meer dan terecht nu het gaat om ingrijpende besluiten die inwoners raken. Het is jammer dat het college pas na klachten van inwoners en onder druk van ITH, SGP, D'66 en Houten Anders! van standpunt wijzigt en dit zelf niet eerder heeft ingezien. Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald", aldus fractievoorzitter van ITH, Hanny Van Doorn-Van Bijlevelt.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -