RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe woonwijk in Cothen te duur, gemeente baalt

COTHEN - Het plan om een nieuwe woonwijk te bouwen in Cothen met tachtig huizen, gaat niet door. Het kost de gemeente te veel geld, dat bovendien niet is terug te verdienen. De gemeente hoopt alsnog een kleiner aantal nieuwbouwwoningen te kunnen neerzetten.

Het was de bedoeling dat de wijk zou komen op de plek waar nu het bedrijventerrein is, aan de Willem-Alexanderweg en de Bredeweg. De ondernemers die daar zitten zouden dan verplaatsen naar het Stefanusterrein aan de N229.

De verplaatsing van die bedrijven zou de gemeente Wijk bij Duurstede minimaal 6,3 miljoen euro kosten. Dat bedrag is maar voor een deel terug te verdienen. Dus oordeelde de gemeenteraad dat het plan niet doorgaat.

WETHOUDER TELEURGESTELD
Wethouder Hans Marchal baalt van het nieuws. "Helaas blijken de plannen na uitgebreid onderzoek nu toch veel duurder dan eerder berekend. Het tekort op de ontwikkelingen van beide terreinen is te groot, ook met een bijdrage van de provincie en de gemeente. We willen nu nog onderzoeken of woningbouw in een kleinere grootte mogelijk is."

Net als de meeste gemeentes in Nederland heeft ook Wijk bij Duurstede een tekort aan woningen. Vorig jaar schatte de gemeente nog in de komende twintig jaar zo'n 2.500 nieuwe huizen nodig te hebben.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -