Nieuwe dagcijfers RIVM regio Utrecht: drie sterfgevallen, veertien nieuwe besmettingen

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronabesmettingen in de provincie Utrecht is met veertien patiënten gestegen naar 3288. Sinds gisteren zijn in onze regio drie nieuwe ziekenhuisopnames en drie sterfgevallen gemeld. Het aantal bevestigde overleden provinciegenoten komt daarmee op 387. Dat heeft het RIVM in Bilthoven bekendgemaakt.
Landelijk nam het aantal doden met 53 toe naar 5643 en steeg het aantal ziekenhuisopnames met 35 naar 11.492. Als altijd waarschuwt het gezondheidsinstituut dat de cijfers alleen een weergave zijn op basis van mensen die daadwerkelijk op het coronavirus zijn getest. Het werkelijke aantal besmettingen zal zeer waarschijnlijk hoger liggen.
Het CBS heeft vandaag becijferd dat in de eerste negen weken van de corona-epidemie bijna negenduizend mensen meer zijn overleden dan op basis van voorgaande jaren verwacht mocht worden. In de provincie Utrecht kwam het aantal sterfgevallen in de meetperiode 480 mensen hoger uit dan de verwachte 1836.
De CBS-getallen vormen een belangrijke indicatie voor de impact van de pandemie, al staat nog niet vast dat deze mensen aan COVID19 zijn overleden. Ook zorgmijden kan een factor zijn, duidt het CBS. De zogenoemde 'oversterfte' is wel over zijn piek heen en ligt statistisch inmiddels op ongeveer honderd extra sterfgevallen per week.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.