RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat FC Utrecht richt zich op de UEFA: "Ons vertrouwen is onverminderd groot"


UTRECHT - De Graafschap en Cambuur Leeuwarden hebben hun zaak tegen de KNVB verloren. Dat betekent dat beide clubs ook komend seizoen zullen uitkomen in de eerste divisie. Voor FC Utrecht verandert dat niets.

 Advocaat Frans de Weger Advocaat Frans de Weger | Foto: ANP / Koen van Weel

"Onze koers blijft ongewijzigd', laat Frans de Weger, de advocaat van FC Utrecht, weten in Een Berg Sport. De club wil graag alsnog de bekerfinale spelen en zo aanspraak maken op Europees voetbal. "De zaak tussen Cambuur en de Graafschap en de KNVB is een hele andere aangelegenheid dan die van FC Utrecht. Het is een nationale kwestie die ook nog eens over promotie/degradatie gaat. In het geval van FC Utrecht is een UEFA-ticket de inzet." De raadsman van FC Utrecht maakt zich dan ook geen zorgen over de kansen van FC Utrecht. "We zijn op een hele andere manier bezig om dat te bereiken, dan De Graafschap en Cambuur dat hebben gedaan." FC Utrecht heeft de zaak aanhankelijk gemaakt bij de UEFA en niet bij de Nederlandse voorzieningenrechter.

Uitspraak UEFA-voorzitter Ceferin is in ons voordeel"
Advocaat De Weger

UEFA-voorzitter Ceferin zei vandaag letterlijk dat sommige competities, waaronder die van Nederland, te snel zijn stilgelegd. "Dat is zeker in ons voordeel", reageert De Weger op de uitspraak van de UEFA-voorzitter. "Toen ik dat vanochtend hoorde vond ik dat zeer zeker gunstig. Ik denk dat we daar zeker wat mee kunnen. Dit is namelijk de man wiens organisatie, de UEFA dus, na 25 mei gaat beslissen of de KNVB wel de juiste Nederlandse clubs een Europees ticket wil geven. Als hij nu vindt dat de KNVB te voorbarig is geweest, dan denk ik zeker dat dat in ons voordeel is."

Frans de Weger: "Ons vertrouwen is onverminderd groot"


De Weger sprak namens FC Utrecht al in een eerder stadium met de UEFA. Dat gesprek was volgens de advocaat positief verlopen. "Normaal gesproken word je als club niet snel gehoord in dit soort procedures, omdat er eigenlijk ook geen standaard procedure is voor dit soort situaties. Het was dus al verrassend dat we deze mogelijkheid kregen. Het is vrij uitzonderlijk dat de UEFA zegt: we willen het verhaal toch eigenlijk ook wel eens horen van de betrokkenen en in dit geval van de club die het slachtoffer is geworden. De UEFA heeft ook aangegeven dat het pas met een definitieve uitspraak gaat komen als het dit tot zich heeft genomen."

CAS
FC Utrecht denkt dat de KNVB een zeer eenzijdig beeld heeft geschetst richting de UEFA. Door zelf zijn verhaal te doen wil De Weger dit beeld recht te trekken. Een Nederlandse rechtsgang wil De Weger nog niet uitsluiten, evenals de weg naar het Internationale sportrechtsorgaan CAS. "Nee, we sluiten niets uit. Alleen richten we ons nu op de stap naar de UEFA, omdat daar onze beste kansen liggen. Daarna kunnen we eventueel nog naar het CAS en behoort de burgerrechter in Nederland ook nog tot de mogelijkheden. Het vertrouwen is dan ook onverminderd groot." sluit De Weger af.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -