Utrechtse gemeenten delen hun opsporingsambtenaren

BOA's van De Bilt op archiefbeeld.
BOA's van De Bilt op archiefbeeld. © Gemeente De Bilt
PROVINCIE UTRECHT - Alle gemeenten in de Veiligheidsregio Utrecht gaan hun opsporingsambtenaren met elkaar delen. De zogenoemde BOA's kunnen dan in een andere gemeente worden ingezet wanneer daar een tekort is. De 26 burgemeesters hebben daarvoor een overeenkomst getekend.
De Veiligheidsregio Utrecht valt samen met het gebied van de provincie Utrecht. BOA's van de ene gemeente krijgen nu ook bevoegdheden om op te treden in de 25 andere gemeenten. Voorzitter Jan van Zanen, ook burgemeester van Utrecht, zegt in een persverklaring dat de lokale overheid op die manier beter toezicht kan houden op het naleven van de coronamaatregelen.
"Voor de handhaving van de noodverordening zijn BOA's elke dag aan het werk, samen met handhavers van de gemeenten en de politie. Zo helpen zij de verspreiding van het virus tegen te gaan", aldus Van Zanen. "In onze regio is flexibele capaciteit van de BOA's nodig omdat in sommige gebieden, al dan niet tijdelijk, de handhavingsbehoefte groter is dan in andere gebieden."
De veiligheidsregio onderzoekt nog of de samenwerking kan worden uitgebreid met andere organisaties die het nu minder druk hebben omdat de landelijke maatregelen zijn versoepeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.