RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Mogelijk 25 graden met Hemelvaart'

PROVINCIE UTRECHT - Zomerliefhebbers hebben geluk, want precies op Hemelvaartsdag lijkt het zeer warm te worden. Dat zegt Weeronline. Ook in de aanloop naar Hemelvaartsdag belooft het vrij zonnig, droog en warm te worden.

Na het koude weer van afgelopen week zit de temperatuur nu in stijgende lijn. Elke dag komt er een paar graden bij en na het weekend wordt het steeds vaker en op meerdere plaatsen meer dan 20 graden. Aanvankelijk moet de zon ook wolkenvelden naast zich dulden. Vanaf woensdag wordt het Úcht zonnig en barst het zomerse weer los.

Hemelvaartsdag is waarschijnlijk zelfs de warmste dag van de week. De kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer in het midden van het land is op dit moment zo'n 70 procent. Daarmee is de kans groot dat het ÚÚn van de warmste Hemelvaartsdagen ooit gemeten wordt. Bovendien maakt De Bilt kans op een datum-warmterecord.

Dit is het meest waarschijnlijke weer voor Hemelvaartsdag. In het meest waarschijnlijke scenario stijgt de temperatuur in het binnenland naar 25-28 graden en in het zuidoosten kan het zelfs 29 graden worden.

Na Hemelvaartsdag wordt het geleidelijk minder warm. Vrijdag kan het nog 21-26 graden worden, in het weekend daalt het kwik verder en zondag liggen de maxima tussen 18 en 21 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon en wolken. Bovendien neemt de kans op buien toe.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -