RIVM: Voor derde keer in vier dagen geen ziekenhuisopnames in regio Utrecht

© ANP
BILTHOVEN - Het aantal regiogenoten dat in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) vanwege een coronabesmetting staat nu op 851. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM in Bilthoven dagelijks bekendmaakt. Dat betekent dat er voor de derde keer in vier dagen tijd geen nieuwe coronapatiënten in de Utrechtse ziekenhuizen zijn opgenomen. Alleen vrijdag steeg het aantal opnames licht.
Gisteren meldde het RIVM dat het totaal nog op 852 patiënten stond. Cijfers van het RIVM worden achteraf soms gecorrigeerd doordat er regelmatig enige vertraging zit tussen het moment waarop de patiënt in het ziekenhuis wordt opgenomen en de melding hiervan vervolgens wordt doorgegeven.
Sinds gisteren zijn in de provincie Utrecht twee nieuwe sterfgevallen gemeld. Het regionale dodental komt daarmee op 391. Het aantal bevestigde coronabesmettingen nam met 26 toe tot 3330. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, gaat het RIVM ervan uit dat de werkelijke aantallen hoger zijn dan het instituut dagelijks rapporteert.
In deze grafiek kun je kiezen van welke Utrechtse gemeente je de actuele gegevens wilt zien:
Landelijk staat het aantal positief geteste personen vandaag op 43.995, na een toename van 125. 15 mensen moesten voor een coronabesmetting in het ziekenhuis behandeld worden, waardoor het totaal op 11.552 uitkomt. Het officiële dodental in Nederland steeg met 10 naar 5.680.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.