RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Directeur KNVB: 'FC Utrecht kan mogelijk bekerfinale spelen maar dan alleen voor de eer'

UTRECHT - Eric Gudde, de directeur betaald voetbal van de KNVB, kan zich voorstellen dat de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht toch gespeeld gaat worden, maar dan wel alleen voor de sportieve eer. Dat zei hij vanavond bij Studio Voetbal.

Gudde zei in het sportprogramma dat het zeker is dat de wedstrijd, waarvan de winnaar Europees voetbal mag spelen, zeker niet voor 31 augustus gespeeld gaat worden. "Dus de plekken voor Europees voetbal zijn dan al noodgedwonen vergeven. Je kunt wel een soort openingswedstrijd, een galawedstrijd, in september of oktober gaan spelen. Daar kunnen we altijd nog naar kijken. Maar het is dan geen wedstrijd meer om een Europees ticket."

FC Utrecht vindt dat de club gezien het feit dat het een bekerfinale ging spelen en zesde op de ranglijst stond, recht heeft om volgend jaar Europa in te gaan. De KNVB besloot eerder dat dit niet ging gebeuren. Deze week praten de twee partijen weer met elkaar. Maar de club uit Utrecht heeft vooral de hoop gevestigd op de UEFA. FC Utrecht heeft de Europese voetbalbond gevraagd om alsnog een Europees ticket richting de Galgenwaard te sturen.

In Duitsland wordt inmiddels weer gevoetbald. Gevraagd naar wanneer de Nederlandse voetbalcompetities gaan beginnen, zei Gudde met lichte twijfel: "Ik denk ergens in september, in competities zonder publiek."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -