Leusdense gym opent deuren: 'In de fitness zweet je niet heel hard, zeker niet als het buiten is'

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
LEUSDEN - Hoe kom ik de coronacrisis door zonder al te veel aan te komen? Die vraag houdt veel mensen ongetwijfeld bezig of je nou wil toegeven of niet. Sportscholen zijn dicht en blijven dat voorlopig ook, en waar ga je dan heen?
Volgens sportschool Theo Meijer Sport in Leusden is het antwoord heel simpel: lekker buiten sporten. De Leusdense sportschool heeft net als sommige collega's veel van zijn toestellen buiten neergezet waardoor je kunt sporten op veilige afstand.
"Wij hebben 22 apparaten die normaal gesproken binnen staan, volledig naar buiten verhuisd. Waaronder cardio-toestellen en krachttoestellen. Op meer dan twee meter afstand en overdekt", aldus Theo Meijer.
Hij is opgetogen dat zijn sportschool weer mensen kan ontvangen. "Nou, blij dat we ze weer faciliteiten kunnen bieden, dat ze lekker aan de gang kunnen en dat ze weer naar de club kunnen waar ze altijd graag naar toe gaan."

VOORBEREIDINGEN

Meijer en zijn personeel zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om hun buitenruimte om te toveren tot een fitnessruimte. De "hijgmachines" als fietsen en looptoestellen staan twee meter uit elkaar en met het gezicht van elkaar af.
Verder verwacht de sportschoolhouder discipline van zijn klanten op het gebied van hygiëne. Zijn personeel gaat dus niet elke keer alle machines schoonmaken maar er streng op toe zien dat de klanten dat zelf doen.
"Het is allemaal goed geregeld. De temperatuur is goed en je staat droog als het zou regenen. Ik let zelf goed op de afstand en maak alles wat ik aan heb geraakt goed schoon. Als iedereen dat doet, zou het goed moeten komen. Het is hier veiliger dan in de supermarkt", aldus een tevreden sporter die vanochtend een rondje maakte in het krachthonk.

TOEZICHT GEMEENTE

Eerder open dan de geplande 1 september klinkt natuurlijk niet voor iedereen als muziek in de oren. De gemeente houdt dan ook een oogje in het zeil.
Meijer: "Eerlijk gezegd in de fitness zweet je niet heel hard en zeker niet als het buiten is. De gemeente heeft zijn toezicht en boa's. De toezicht hebben we al langs gehad en eerder zijn de handhavers al langs geweest. Ze zeiden dat het er prima uitzag en dat het netjes voor mekaar is. De gemeenten moeten het ook wel een beetje begrijpen en de clubs gaan helpen zodat ze hun leden toch wat kunnen gaan bieden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.