Problemen verkoop woningen Vathorst

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort verwacht dat de helft van geplande woningen in de wijk Vathorst de komende twee jaar niet verkocht kunnen worden.
Dat blijkt uit een analyse van de gevolgen van de kredietcrisis voor de woningmarkt die de gemeente Amersfoort heeft laten maken.
In de nieuwbouwwijk was Amersfoort van plan om 1200 woningen te bouwen. Slechts 600 hiervan kunnen naar verwachting worden afgezet. De bouw wordt daarom over een langere termijn uitgespreid. Ook overweegt de gemeente meer starterswoningen te bouwen of de woningen eerst te verhuren.
De gemeente wil in ieder geval de startersregeling verruimen, zodat ook het meerwerk, zoals de aanschaf van een keuken of badkamer, in de financiering wordt meegenomen. Amersfoort ziet ook heil in de komst van een provinciale startersregeling.
Vathorst is daarmee na het Eemplein het tweede grote woningbouwproject in de stad waar problemen zijn ontstaan.

VERNIEUWT-WIJKEN

Bouwprojecten in de Amersfoort Vernieuwt-wijken, waar woningcorporaties De Alliantie en Portaal willen bouwen, gaan wel door. De huizen daar vanwege de prijsklasse wel gewild. Eventueel gaan de woningbouwverenigingen eerst de nadruk leggen op de bouw van geplande huurhuizen.
Ook wordt het project Amorforte in het centraal stationsgebied gewoon gebouwd, net als de nieuwe woningen op de Beringstraat in de Kruiskamp gaan door. In deze projecten worden met name woningen voor starters gebouwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.