Veel reacties op verkeersdrukte Jaarbeurs

UTRECHT - De mysterieuze verkeersdrukte die woensdagavond het Kanaleneiland in Utrecht trof, werd veroorzaakt door een grote bijeenkomst in de Jaarbeurs.
In een reactie aan RTV Utrecht laten betrokkenen weten dat daar een samenkomst van 7000 werknemers van Getronics was. Doordat deze om zeven uur klaar was, leverde dit een extra belasting van de wegen rondom de Jaarbeurs op.
Hierdoor zou de chaotische verkeerssituatie ontstaan zijn. Ook ontving RTV Utrecht een tip dat de verkeerslichten op het 24-oktober plein onlangs aangepast zijn. De nieuwe instelling zou de doorstroming niet ten goede komen.
Enkele reacties die RTV Utrecht binnenkreeg:
'Rik' zei:
Dit was zeer irritant. Ik ben vetrokken om 16.00 uur vanaf de Daltonlaan en moest naar Papendorp. Een afstand van ca 8 km. Ik heb daar 2.45 uur over gedaan. Ik heb verschillende politieauto's over de vluchtstrook zien rijden. Die zijn schijnbaar niet in staat om deze sitiatie in goede banen te leiden, terwijl ik wel mogelijkheden zag. Al met al meeting gemist en een gemiddelde snelheid van 3,3 km/h met een verbruik van 16l/100 km (nornaal 6,5l/100km). En dan maar blijven volhouden: meer asfalt is slecht voor het milieu. Ik geloof het niet!
'Hoef' zei:
U zegt dat er niets aan de hand was, echter op de snelweg stond op een los matrix bord dat de Europalaan was gestremd. Daar werd geadviseerd de A2 te nemen. De parallelbaan was stond toen om 17:00 al vast door de file.
'Corine' zei:
Dit was niet normaal meer. Als ze zoiets organiseren, laat ze dat dan beter doen zodat anderen daar zo weinig mogelijk last van hebben. Eén uur in een file staan op de afslag Kanaleneiland vind ik absurd en er ontstaan gevaarlijke situaties van langs elkaar draaiende auto's.
'Poel' zei:
Om 17.30 stond het verkeer van en naar de jaarbeurs ook al helemaal vast. Mijn vrouw kwam me ophalen van mijn werkplek op Kanaleneiland om samen in Utrecht te gaan eten. Ze kon niet van de snelweg afkomen. Ik ben er op m'n vouwfiets heengegaan en ingestapt. Vanuit het transferium hebben we voor 4 € een dag-gezinkaart voor tram en bus gekocht en zo kwamen we alsnog op tijd in het restaurant op de Lange Nieuwstraat aan.Gelukkig bestaat er goed openbaar vervoer. Wellicht moeten Jaarbeurs en bedrijven beter plannen om zo'n chaos te voorkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.