Kort nieuws: alarm om lichtje in water

REGIO - De politie en brandweer in Utrecht zijn donderdagavond uitgerukt voor een lampje in het Amsterdam-Rijnkanaal. Gevreesd werd dat het lichtje van een fietser zou zijn, die van de Groenewoudsedijk was gereden en in het water terecht was gekomen. Uiteindelijk bleek dat niet het geval.Het lampje lag los in het water.
* Het aantal files op de weg is flink afgenomen. Volgens de ANWB deze maand zelfs met veertien procent, ten opzichte van het jaar ervoor. De ANWB vindt het moeilijk een oorzaak te noemen, maar gokt op een combinatie van factoren; er wordt minder aan de weg gewerkt, het is beter weer en mogelijk speelt ook de recessie een rol.
* In Baarn is een vrouw op een snorfiets aangehouden omdat ze veel te veel had gedronken. De vrouw die werd aangehouden langs de Acacialaan had bijna vijf keer zoveel gerdronken dan is toegestaan. Ze heeft een boete gekregen.
* In Utrecht toert vanmiddag een bus door de stad met vluchtelingenvrouwen. Het is een actie van Quality Centre; een organisatie die vluchtelingenvrouwen ondersteunt bij het ontwikkelen en inzetten van hun kwaliteiten. Want die gaan nu nog te veel verloren. Onder meer omdat er weinig mogelijkheid is om een goede studie te volgen.
* De politie in Utrecht kondigt meer busacties aan. Bij een busactie controlleert de politie een stadsbus op overtredingen en op zwartrijden. Afgelopen week werden nog ruim 20 boetes uitgeschreven een actie op buslijn 28. Daarbij werden ondermeer boetes uitgeschreven voor het verontreinigen van de bus, het maken van lawaai en voor het zitten met de voeten op de bank.
* In Soesterberg is een man aangehouden in een hennepkwekerij. Agenten waren op een gestolen auto afgekomen die aan de Stemerdingweg zou staan. Daar aangekomen troffen de agenten de kwekerij aan. De verdachte had ook nog een boete van 1800 euro open staan.
* Een jongen van 14 is in Amersfoort naar het ziekenhuis gebracht na een vechtpartij. Wat zijn verwondingen precies zijn is niet bekend. De politie trof de jongen aan, liggend op de grond, in de Erasmusstraat. Een eveneens veertien jarige jongen is aangehouden.
* De politie heeft voorkomen dat een pand in Veenendaal gekraakt werd. Drie mannen hadden een huis aan de Nieuweweg opengebroken en wilden er gaan wonen. De mannen zijn aangehouden voor vernieling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.