Massale inspraak op plan Ring Utrecht

UTRECHT/BUNNIK/HOUTEN/NIEUWEGEIN - Er zijn ruim tweeduizend reacties binnengekomen over de Ring Utrecht. Dat heeft Rijkswaterstaat gezegd. Het aantal is ongekend hoog. Het merendeel is uniek, maar er zijn ook veel eensluidende reacties.
Vrijdag was de laatste dag waarop kan worden ingesproken op de Startnotitie over de Ring Utrecht. De inspraakprocedure was vanwege kerstmis met twee weken verlengd.
In de Startnotitie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, VROM, provincie Utrecht en de gemeente Utrecht staan opties voor de uitbouw van het wegennet rondom de stad Utrecht. De plannen maken deel uit van studies over de bereikbaarheid van de regio tot 2020.
Vooral de mogelijkheden van wegen door Amelisweerd, Leidsche Rijn en Nieuwegeinse wijken hebben voor veel ophef gezorgd.
De inspraakreacties gaan voor nu voor advies naar de onafhankelijke commissie MER. Daarna worden de richtlijnen voor het onderzoek vastgesteld. Uiteindelijk besluiten V&W, VROM, provincie en gemeente Utrecht welke optie verder wordt uitgewerkt.
De komende maanden worden belangen- en bewonersorganisaties betrokken bij en geïnformeerd over het proces.
Daarna zullen nog meer inspraakmomenten volgen voordat definitief wordt gebouwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.