Rapper Metz toch niet vervolgd

UTRECHT - Rapper Metz wordt niet vervolgd voor het fatale ongeluk bij het Griftpark in Utrecht, op 10 september. De officier van justitie heeft de zaak tegen hem geseponeerd.
De 26-jarige rapper organiseerde voor het dodelijke ongeval opnamen voor een videoclip. De 19-jarige motorrijder Boy van den Ham werd op de Wittenvrouwensingel doodgereden door een automobilist.
Het Openbaar Ministerie nam Metz kwalijk dat hij de bijeenkomst organiseerde en daarbij een sfeer zou hebben gecreëerd waarin het ongeluk kon ontstaan. De rapper staat bekend om clips met stuntende motorrijders.
Na bestudering van het onderzoeksdossier komt de officier van justitie echter tot de conclusie dat Metz geen strafbaar gedrag kan worden verweten. De man bestuurde de auto niet en uit het onderzoek komt niet naar voren dat hij de bestuurder heeft aangezet tot gevaarlijk verkeersgedrag.
Justitie in een verklaring: "Aanvankelijk werd hij wel aangemerkt als verdachte omdat toen nog niet duidelijk was hoe de rolverdeling lag en welk aandeel beiden hadden in het ongeval."
De 18-jarige bestuurder van de auto zal wel worden vervolgd voor het veroorzaken van een ongeval door roekeloos rijgedrag waardoor een ander is komen te overlijden. Hij zal worden gedagvaard voor de zitting van de meervoudige kamer van 11 maart.

Rapper Metz niet vervolgd na fataal ongeluk bij Griftpark

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.