Piekercursus voor Utrechtse studenten

UTRECHT - Utrechtse studenten kunnen binnenkort een piekercursus gaan volgen. Indigo, een instelling die mensen met
licht psychische klachten helpt, zal de cursisten lesmateriaal bieden om piekeren tegen te gaan.
Renske Wenting, cursuscoördinator van Indigo, kreeg van studentenpsychologen regelmatig te horen dat studenten vaak last hebben van depressieve gevoelens. "Een aantal mensen werd doorverwezen naar onze bestaande cursus 'Grip op je dip', maar die bleek toch iets te zwaar te zijn", aldus Wenting.
Vorig jaar werd er een piekercursus ontwikkeld. "Een dip begint vaak met piekeren. We proberen de studenten op een zo licht mogelijke manier te ondersteunen in beginnende negatieve gevoelens", legt Wenting uit. De groep studenten die de cursus volgde, was zo enthousiast dat de piekercursus een vervolg krijgt.
Volgens Indigo piekeren mensen als ze blijven hangen in bepaalde gedachten. "Meestal zijn deze gedachten negatief", aldus Wenting. "Mensen moeten vaardigheden aangereikt krijgen om echt depressieve gevoelens te voorkomen."
In de cursus wordt studenten geleerd met piekeren om te gaan. Volgens Wenting kan bijvoorbeeld een 'piekerkwartier' worden ingevoerd. "Piekeren is niet verboden, maar je moet het een plek geven. En nog belangrijker is dat studenten leren het piekeren te stoppen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.